Fors Golf är inte bara en golfklubb – utan också ett familjeföretag med rötterna i skogs- och lantbruk. På ängarna mellan Västerhaninge och Årsta havsbad, alldeles intill riksväg 73, öppnades 1997 en enklare range med några enstaka mattor. Den gamla gårdstraktorn från Årsta säteri tjänstgjorde som bollplockare. Här fanns också en egendesignad bolltvätt i form av en cementblandare med en plastmatta i. I den lilla kiosken gräddades frasiga våfflor utifrån ett anrikt gårdsrecept, med mycket kärlek och omsorg.

I slutet av 1990-talet öppnades tre korthål, vartefter banans eldsjälar med enkla medel började bygga de första nio hålen. År 2001 stod den första etappen av Fors Golf spelklar med mattees och greener. Allt fler besökare började strömma till – inte minst nyvunna golfvänner. Fors Golf var tidigt ute med att inte ställa något hcp-krav för spel på banan.

Genom åren har banan fortsatt att utvecklas. Hösten 2007 öppnades ytterligare nio hål – och idag har Fors en fin 18-hålsbana med både bevarade och nyskapade oaser för fauna och flora.  Anläggningens vattendammar utgör roliga hinder för spelaren, men är också en viktig boplats för salamandrar och grodor. 

Fors Golf har därmed många intryck och mycket spelnöje att erbjuda sina besökare – med sina rejäla greener, grästees, en stor range, övningsområden, servering och golfshop. Därtill finns en bred kursverksamhet för både stora och små och för nybörjare och proffs. 

Drygt 25 år efter starten har familjens handfulla entusiaster vuxit till ett komplett team, med stor passion för golfen.  Några är på proffsnivå, medan andra spelar hellre än bra. En skön och mångfacetterad blandning – och som ett tvärsnitt av besökarna. Fors Golf vill fortsätta med parollen ”Golf för alla”. Öppet och lättillgängligt. Helt enkelt okrångligt.

Greenfeeutbyten

  • Nynäshamns GK: 18 hål greenfee 350kr helgfri måndag-fredag
  • Gotska GK: 250 kr i greenfee alla dagar. 100kr för juniorer.

 

Greenfeeutbyte gäller endast när båda golfanläggningarna har förklarat banan öppen och bemannad reception råder.