Banan

Banan är tillfälligt stängd, kan komma att öppna vid varmare väder.  

 

På Fors Golf är alla varmt välkomna, nybörjare som erfaren golfspelare. Här kan du spela golf i en avslappnad och prestigelös miljö.

Banan består av 18 fullängdshål, banan är slopad och medlem i Svenska Golfförbundet vilket betyder att du kan sänka ditt handicap hos oss. Du behöver inte ha något medlemskap i någon annan klubb eller något hcp-kort för att spela hos oss.

Fors Golf är beläget utmed väg 73 (Nynäsvägen) i Västerhaninge, cirka 20 min från Globen. Vi har ett övningsområden med bunker, puttinggreen och chippinggreen. Vår drivingrange är öppen dygnet runt och man använder sig av polletter eller rangekort i automaten.

Fors Golf drivs idag av Lars Förstad. Det som började som en 9-hålsbana med mattor vid tee har idag utvecklats till en fin 18-hålsbana med grästees. Vår vision är att Fors Golf ska ge en personlig och trevlig golfupplevelse.

Vid frost på banan:

Vid frost är det spelförbud på banan. Det sítter skyltar vid 1:an, 10:an och vid receptionen när banan är stängd pga frost. När dessa skyltar är borttagna är det tillåtet att spela på banan.

Vid bokad starttid och frost fortfarande förekommer på banan blir din starttid förlorad och du behöver boka en ny tid.

Det är jätte vitkigt att alla respekterar att inte spela på banan vid frost för att banan fortsatt ska kunna vara i bra skick.

 

Nytt med banan inför 2022: 

Vi strävar alltid efter att förbättra banan till det bättre och inför säsongen 2022 har vi nu gjort en del förändringar. 
 
Vi har byggt om 4 stycken tees, två av dessa har vi byggt ut så dom blir större. Dom tees vi har gjort om är hål 1 röd tee, hål 5 gul tee, hål 6 gul tee och hål 9 röd tee. 
 
Vi har även byggt nya vattendammar på anläggningen för att förnya banan med roliga hinder, försvåra banan för golfspelaren men också för att vi har salamandrar och grodor på vår anläggning som vi vill bevara. Med hjälp av att bygga nya dammar får dom en miljö som dom kan bo på.
Vid hål 9 har vi byggt 3 dammar, två mindre dammar och en stor.  Den stora dammen är placerad som ett sidovattenhinder längs med motorvägen. Den ena mindre dammen är också placerad till vänster längs med motorvägen och hälften av dammen ligger i spelområde och hälften out of bounds. Sedan är en damm placerad i fairways framkant och kommer därmed vara i spelområde. 
Vi har även byggt en damm på hål nummer 4 som är placerad framför greenen till höger. Denna damm har vi förhoppningar om att kunna öka speltempot på banan genom att man spelar fram ett kortare slag på fairway sen ett slag till green. Istället för att slå direkt till green och då behöva vänta till spelare framför har spelat klart och gått av greenen. 
 
Banan har nu fått en ny slopetabell. 
 
Vi fortsätter ständigt arbeta efter att kunna förbättra banan och vi hoppas ni uppskattar dom nya förändringarna.
 
 

 

Hålbeskrivning

Slope

Fors Golf är medlem i Svenska Golfförbundet. Detta innebär att du som gästspelare eller medlem kan registrera dina sänkningar respektive höjningar via exempel Golf.se